VolkD je napisal/-a:Hja,... vsakemu svoje. V pol ure se da marsikaj postoriti in dejatvo je, da ne vohaš izgorelega bencina in olja.
Kar se moči tiče je pa tako, da ni vse v moči, včasih je kaj tudi v pameti. Meni je všeč to, da zadeva sama vzdržuje konstantne obrate ne glede na obremenitev. Napisano se zdi tako, tako, a v praksi je UauW. Če se trava zaplete okrog glave, se to pri električni reši s pritiskom na gumbek. Sprememba smeri vrtenja reši težavo.
Če bi imel za 5 ur košnje, bi verjetno izbral kakšen drug tip kosilnice. Pravzaprav sem ga - rotacijska in štiri kolesca. Nerodno je le, da se z njo ne da kaj prida narediti okrog dreves. To počaka na nitko.
LiPo je napisal/-a:Mogoce bi na tem mestu rekli kaj okoli nitke.
Zelo dobro se obnese 4 krako rezilo.
Najvec uporabljam 4 robo nitko z dodatkom aluminija.
LiPo je napisal/-a:Mogoce bi na tem mestu rekli kaj okoli nitke.
Poskusil sem veliko vrst.
Tudi sam sem naredil nekaj nastavkov.
Pri nitki imam predvsem tezavo pri trdih raslinah in ciscenju okoli kamnitih delov.
Tam se nitka zelo hitro izrabi.
Imam zelo razlicen teren. On je skoraj nemogoce menjati glavo.
Zelo dobro se obnese 4 krako rezilo.
Ima pa to slabost, da je premer majhen in ni primerno za kosnjo normalne trave. Za olesenele rastline in manjsa drevesa pa je zelo uporabno.
Poskusil sem tudi z navadno listno zago.
Potem izrabljenim nozem od kosilnice. Kjer
Sem imel zelo dober obcutek. Edino problem je bila prevelika teza noza.
Nitke pa vse vrst.. od low cost do 3 in 4 kotnih.
Z dodatki aluminija in celo z kevlar sredico.
Najvec uporabljam 4 robo nitko z dodatkom aluminija.
LpL
ne vidim razloga da bi zaščitno drenažno cev okoli debel sploh kdaj jemal dol. Na sliki je okoli asimine že kakšna 3 leta; imel pa sem jih okoli raznih dreves tudi po 15 let, dokler niso razpadle zaradi vremena in/ali zaradi predebelega debla.VolkD je napisal/-a:Je videt, da se nisva razumela. Jaz bi to nataknil gor samo v času košnje, potem bi pobral stran in imel za naslednjič. Zajcev pri nas že vsaj 15 let ni, tako, da te zaščite ne potrebujem.
Če ti nebi bil tako daleč, bi si jaz tole sposodil in naredil primerjavo.kobraN je napisal/-a:Bom več napisal ko pridem domov, že sedaj pa lahko napišem da je zadeva presenetljivo uravnotežena v rokah ko natakneš baterijo in tudi zelo lahka.Z baterijo cca 2.6 kg. Nekaj podobnega ima tudi Vilager pri nas vendar je z eno baterijo.
kobraN je napisal/-a:Moj nakup.
DELTAFOX Z DVEMA AKUJEMA. Cena 96 euro na Amazonu.
kaj je s tem mišljeno ? Jaz imam na glavi vizir, tako kot na tej tvoji sliki, oblečen sem v delovno bluzo z dolgimi rokavi, čez pa imam še mesarski predpasnik, ki mi sega od vratu do gležnjevVolkD je napisal/-a:Tisto preoblačenje v stare cote, ki jih ni škoda, ni ravno prijetno.
ja ravno to kar praviš. Jaz dam gor ene odslužene hlače, pa tako delovno majico in seveda gumijaste škornje. Čez pol ure, ko je baterija prazna se je treba vsega tega znebiti. Čez nekaj ur, ko so baterije spet polne, je treba vajo ponoviti. Tole sleci, obleci, sleci,... ja kot da sem maneken. To bi mi bilo prihranjeno, če bi samo baterije zamenjal.javr je napisal/-a:kaj je s tem mišljeno ?VolkD je napisal/-a:Tisto preoblačenje v stare cote, ki jih ni škoda, ni ravno prijetno.
yacksy je napisal/-a:kobraN je napisal/-a:Moj nakup.
Meni izgleda kot igračka z baterijama, ki imata popolnoma premajhno kapaciteto (v smislu - kolikor denarja, toliko muzike). Po mojem boš obe bateriji porabil prej kot v 15 minutah, blizu kakšne malce večje trave pa bolje da ne greš. Tole je bolj za košnjo ob drevesih in robnikih ...
kobraN je napisal/-a:A sploh veš zakaj se uporabljajo ta tip nitne kosilnice??
yacksy je napisal/-a:Tole je bolj za košnjo ob drevesih in robnikih ...
kobraN je napisal/-a:Moj nakup.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost