"punkt aparat" iz transformatorja od mikrovalovke

Vse kar je v zvezi z mehanskimi rešitvami, vse kar ne spada drugam.

Re: "punkt aparat" iz transformatorja od mikrovalovke

OdgovorNapisal/-a VolkD » 30 Okt 2020, 08:24

To pa res ni problem ! En ATMega je. To se za šalo naspajka na tiskanino, strah je odveč.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 45897
Pridružen: 29 Dec 2014, 19:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 10307 krat
Prejel zahvalo: 5788 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 210

Re: "punkt aparat" iz transformatorja od mikrovalovke

OdgovorNapisal/-a shimonabi » 30 Okt 2020, 10:46

ignis je napisal/-a:@robi ali @sbx, lahko prilepita link,
katero vezje sta točno vzela-kupila,
koliko sem pogledal tiskanino, ki jo je delil @S56FPW,
gori je čip jaz tega ne vem niti po spajkati še manj pa programirati.

Hvala!


https://www.aliexpress.com/item/3280830 ... 4c4d64P8KL
shimonabi
 
Prispevkov: 112
Pridružen: 02 Apr 2020, 13:29
Zahvalil se je: 3 krat
Prejel zahvalo: 41 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 4

Re: "punkt aparat" iz transformatorja od mikrovalovke

OdgovorNapisal/-a RUros » 21 Nov 2020, 20:10

A obstaja kakšna specifikacija kakšne so priporočljive vrednosti toka in časa za punktiranje baterij ? Verjetno je treba biti pozoren, da se baterija ne segereje preveč, hkrati pa zagotoviti zadosti energije, da se material lokalno pretopi.
Se mi zdi, da so zadeve zelo različne že pri podobnih tipih baterij. Danes recimo, sem poskušal spunktirati nekaj baterija tipa AA in AAA. Ena AAA baterija je bila še posebej imuna na to, da bi lahko kaj spunktiral na njo. Nastavljene vrednosti toka in časa, ki sem jih uporabil za podobne baterije tu enostavne niso delovale. Trakec se tudi malo ni sprijel. To je bilo vidno predvsem na minus polu. Je možno, da baterija sama tako dobro odvaja toploto in mora biti energijski sunek še večji ?
RUros
 
Prispevkov: 376
Pridružen: 17 Jan 2015, 22:52
Kraj: Moravče
Zahvalil se je: 66 krat
Prejel zahvalo: 44 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 10

Re: "punkt aparat" iz transformatorja od mikrovalovke

OdgovorNapisal/-a cero » 21 Nov 2020, 20:29

Nista samo tok in čas pomembna, ampak je pomemben tudi pritisk!
cero
 
Prispevkov: 2154
Pridružen: 18 Jan 2015, 21:39
Kraj: Vipava
Zahvalil se je: 237 krat
Prejel zahvalo: 475 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 48

Re: "punkt aparat" iz transformatorja od mikrovalovke

OdgovorNapisal/-a RUros » 22 Nov 2020, 11:27

Seveda, kljub temu če spreminjam pritisk, je rezultat isti.
RUros
 
Prispevkov: 376
Pridružen: 17 Jan 2015, 22:52
Kraj: Moravče
Zahvalil se je: 66 krat
Prejel zahvalo: 44 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 10

Re: "punkt aparat" iz transformatorja od mikrovalovke

OdgovorNapisal/-a VolkD » 22 Nov 2020, 12:17

RUros je napisal/-a:Je možno, da baterija sama tako dobro odvaja toploto in mora biti energijski sunek še večji ?
Je možno, a ne verjamem. A lahko narediš kakšno fotko kjer se bo videlo kako si to počel.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 45897
Pridružen: 29 Dec 2014, 19:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 10307 krat
Prejel zahvalo: 5788 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 210

Re: "punkt aparat" iz transformatorja od mikrovalovke

OdgovorNapisal/-a RUros » 22 Nov 2020, 12:44


Sem kar takole posnel, pa upam da bo uporabno. Primer iste nastavitve na dveh tipih. Tista na katero se ne prime je neka AA NiMh baterija, tista ki pa je oprijem boljši pa je CR123A.
RUros
 
Prispevkov: 376
Pridružen: 17 Jan 2015, 22:52
Kraj: Moravče
Zahvalil se je: 66 krat
Prejel zahvalo: 44 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 10

Re: "punkt aparat" iz transformatorja od mikrovalovke

OdgovorNapisal/-a VolkD » 22 Nov 2020, 13:14

Več časa naj teče tok. Si ravno na meji.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 45897
Pridružen: 29 Dec 2014, 19:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 10307 krat
Prejel zahvalo: 5788 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 210

Re: "punkt aparat" iz transformatorja od mikrovalovke

OdgovorNapisal/-a luccabrassi » 22 Nov 2020, 18:49

oksidirana plast na bateriji ali pa je iz drugega materiala . Lahko podrgneš s finim brusnim papirjem (radirko za pcb) ali celo malo obrišeš s kislino (krpica namočena recimo v solni kislini ) in jo nato hitro zbrišeš površino s etanolom
Moments Before Detonation .............TT
Uporabniški avatar
luccabrassi
 
Prispevkov: 1208
Pridružen: 02 Jan 2016, 20:52
Kraj: KOČEVJE
Zahvalil se je: 241 krat
Prejel zahvalo: 238 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 120

Re: "punkt aparat" iz transformatorja od mikrovalovke

OdgovorNapisal/-a RUros » 22 Nov 2020, 18:51

Zanimivo je, da tudi če povečam čas, rezultat ni nič boljši. Videti je namreč, kot da večino toka steče skozi trakec. Le-ta zažari, privari se pa nikakor, čeprav kar močno pritisnem. :_dunno
RUros
 
Prispevkov: 376
Pridružen: 17 Jan 2015, 22:52
Kraj: Moravče
Zahvalil se je: 66 krat
Prejel zahvalo: 44 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 10

Re: "punkt aparat" iz transformatorja od mikrovalovke

OdgovorNapisal/-a luccabrassi » 22 Nov 2020, 18:58

itaq , tok teče po plasti z najmanjšo upornostjo ,

za zvar moraš prebit oksidno plast ( ne pa trakca !!!)oziroma jo naredit za el tok privlačnejšo , zato so tudi merilne konice špičaste npr
Moments Before Detonation .............TT
Uporabniški avatar
luccabrassi
 
Prispevkov: 1208
Pridružen: 02 Jan 2016, 20:52
Kraj: KOČEVJE
Zahvalil se je: 241 krat
Prejel zahvalo: 238 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 120

Re: "punkt aparat" iz transformatorja od mikrovalovke

OdgovorNapisal/-a VolkD » 22 Nov 2020, 19:45

Jaz bi zadevi malo "ponagajal" in bi eno elektrodo dal na trakec, drugo pa na baterijo. Pa da vidim, če se bo še vedno delala norca z nas!
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 45897
Pridružen: 29 Dec 2014, 19:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 10307 krat
Prejel zahvalo: 5788 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 210

Re: "punkt aparat" iz transformatorja od mikrovalovke

OdgovorNapisal/-a RUros » 24 Nov 2020, 06:49

Očitno je bilo še premajhna napetost oz. tok. Sem dodal še ovoje na transformator in sedaj je razlika očitna.
RUros
 
Prispevkov: 376
Pridružen: 17 Jan 2015, 22:52
Kraj: Moravče
Zahvalil se je: 66 krat
Prejel zahvalo: 44 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 10

Re: "punkt aparat" iz transformatorja od mikrovalovke

OdgovorNapisal/-a VolkD » 24 Nov 2020, 08:51

Aha,.. koliko ovojev si pa imel prej in koliko sedaj ?
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 45897
Pridružen: 29 Dec 2014, 19:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 10307 krat
Prejel zahvalo: 5788 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 210

Re: "punkt aparat" iz transformatorja od mikrovalovke

OdgovorNapisal/-a RUros » 24 Nov 2020, 11:46

Sicer sem uporabil kar nek toroidni transformator in sem s 4 ovoji dobil 1.8V. Sedaj sem navil kolikor je šlo, torej 10 ovojev, tako imam sedaj 4.5V, ter slabih 500A kratkostičnega toka.
RUros
 
Prispevkov: 376
Pridružen: 17 Jan 2015, 22:52
Kraj: Moravče
Zahvalil se je: 66 krat
Prejel zahvalo: 44 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 10

Re: "punkt aparat" iz transformatorja od mikrovalovke

OdgovorNapisal/-a VolkD » 24 Nov 2020, 12:20

Ah, ja,... Jedra od mikrovalovke, ti pa raje nebi po pošti pošiljal - pretežko je. Imam pa pripravljenih 16 jederin za pol toliko kabelskih čeveljčov ( kabel še čakam). Ampak to kar res čakam je, da kovid mine, in da bodo meje odprte, pa da prinesem nekam stvari, kjer jih boste dobili.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 45897
Pridružen: 29 Dec 2014, 19:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 10307 krat
Prejel zahvalo: 5788 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 210

Re: "punkt aparat" iz transformatorja od mikrovalovke

OdgovorNapisal/-a Jakey » 24 Nov 2020, 12:47

Če prideš do Ljubljane, ti dam jaz lahko enega.
Podpis je izginil.
Uporabniški avatar
Jakey
 
Prispevkov: 2230
Pridružen: 03 Feb 2015, 14:57
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 190 krat
Prejel zahvalo: 172 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 3

Re: "punkt aparat" iz transformatorja od mikrovalovke

OdgovorNapisal/-a RUros » 24 Nov 2020, 15:52

No saj sedaj zadeva deluje zadovoljivo. Me pa zanima, kakšne imate kaj rezultate na jedrih od mikrovalovke. Kakšen kratkostični tok pričakujete ?
RUros
 
Prispevkov: 376
Pridružen: 17 Jan 2015, 22:52
Kraj: Moravče
Zahvalil se je: 66 krat
Prejel zahvalo: 44 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 10

Re: "punkt aparat" iz transformatorja od mikrovalovke

OdgovorNapisal/-a VolkD » 24 Nov 2020, 16:07

Okrog 700A naj bi se dalo dobiti.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 45897
Pridružen: 29 Dec 2014, 19:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 10307 krat
Prejel zahvalo: 5788 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 210

Re: "punkt aparat" iz transformatorja od mikrovalovke

OdgovorNapisal/-a robi » 24 Nov 2020, 22:13

Jaz predlagam, da z trafom od mikrovalovke prvo sprobate varit in potem delate ohišje. Glede na to, da imam trafo mikrovelle x 2 in ga za varjenje na minus od celice, teram na 85% toka , da se sprime.
Ne izključujem seveda, da delam narobe, a kolikor sem gledal, je tisti vaš trafo premajhen.
robi
 
Prispevkov: 552
Pridružen: 14 Maj 2016, 14:31
Zahvalil se je: 95 krat
Prejel zahvalo: 161 krat
Uporabnika povabil: radix
Število neizkoriščenih povabil: 17

Re: "punkt aparat" iz transformatorja od mikrovalovke

OdgovorNapisal/-a VolkD » 24 Nov 2020, 22:57

Poskusil sem varit. Brez problema gre.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 45897
Pridružen: 29 Dec 2014, 19:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 10307 krat
Prejel zahvalo: 5788 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 210

Prejšnja

Vrni se na Razno

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost