Nebi rekel,... zadnji mašun je bila robotska roka.Peter je napisal/-a:Na mašunu ste delali bolj v smeri elektronike, pri nas bi šli v smer robotike in programiranja.
Peter je napisal/-a:Na mašunu ste delali bolj v smeri elektronike, pri nas bi šli v smer robotike in programiranja. Ker nimamo izkušenj, iščem čiste osnove in da se dogaja, da je zanimivo.
Jaz nimam pojma o programiranju in programskih jezikih, tako, da z moje strani nebo neke pomoči. Lahko pa se bomo učili skupaj.
Kakšen programski jezik uporablja Mindstorm ali je to nek jezik, ki ga uporablja samo Lego?
jmivsek je napisal/-a:Za učenje programiranja je odličen Scratch. Je tudi v slovenščini in obstaja knjiga v slovenščini. Uradno za 8 do 16 letnike, a tudi moja 6 letnica že pridno napreduje. Vizualno programiranje, osredotočeno na igrice, kar mularijo seveda zanima. Vprašanje pa je, ali bo 12 letnika še. Poskusiti ni greh!
Mimogrede, obstaja tudi Scratch povezava na Lego Mindstorms.
jmivsek je napisal/-a:Za učenje programiranja je odličen Scratch. Je tudi v slovenščini in obstaja knjiga v slovenščini. Uradno za 8 do 16 letnike, a tudi moja 6 letnica že pridno napreduje. Vizualno programiranje, osredotočeno na igrice, kar mularijo seveda zanima. Vprašanje pa je, ali bo 12 letnika še. Poskusiti ni greh!
Peter je napisal/-a:jmivsek je napisal/-a:Za učenje programiranja je odličen Scratch. Je tudi v slovenščini in obstaja knjiga v slovenščini. Uradno za 8 do 16 letnike, a tudi moja 6 letnica že pridno napreduje. Vizualno programiranje, osredotočeno na igrice, kar mularijo seveda zanima. Vprašanje pa je, ali bo 12 letnika še. Poskusiti ni greh!
Hvala, to pozna uporablja doma in v šoli pri računalništvu.
Zanimivo bi bilo nekaj kot je Scratch v kombinaciji s kakšno napravo, ki se premika, izvršuje ukaze v živo. Ker lego je kar drag, še posebej, če nismo sigurni, da ne bo po 3 mesecih ostal nekje v kotu.
Kroko je napisal/-a:Phratch izgleda kot opuščen projekt. Narejen je bil 6 let nazaj in je tam tudi ostal.
bpavsic je napisal/-a:Naša ima 1x NXT, 2x EV3 (navaden in education edition) in 1x Boost doma... Napisala pa ni še enega programa (razen sestavila mačke iz Boosta).
Zna sicer delat programčke v Scratchu (ker je v šoli hodila na računalniški krožek) ampak ni imela interesa kaj več... Je pa tudi 6. razred (11 let)
Mogoče res, a so moje izkušnje take, da se še ni zgodilo.bpavsic je napisal/-a: Ravno tako je iz kock enostavno in hitro nekaj sestavit, če pa moraš še obdelovat materiale (rezanje, žaganje, vrtanje, vijačenje...) pa to traja malo dalje in otroci lahko vmes že izgubijo željo po programiranju...
While we've tested on selected Android devices, this list won't automatically exclude your device unless it is outside the required minimal specifications.
Hardware
Bluetooth low power technology (Bluetooth 4.1 or higher)
1 GB ram
Dual core processor 1.4 ghz
4.5” display or larger
Microphone
Speaker
Operating System
Android 5.3 or above
xbolha je napisal/-a:Meni je moteče samo to, da brez tablice ali pa telefona ne moreš narediti nič. Pa, da ne moreš delati z PC.
bpavsic je napisal/-a:Še primerček iz EV3:
https://www.youtube.com/watch?v=7xvJP4aq57w
https://www.youtube.com/watch?v=COU42jegaTU
Peter je napisal/-a:Kateri 3D Printing Pen uporabljaš?
In na kaj je potrebno biti pozoren pri nakupu?
Kako je dobavljiv filament?
Na Ebayu jih je malo morje.
bpavsic je napisal/-a:Peter je napisal/-a:Kateri 3D Printing Pen uporabljaš?
In na kaj je potrebno biti pozoren pri nakupu?
Kako je dobavljiv filament?
Na Ebayu jih je malo morje.
- Kar enega iz Aliexpressa, takrat je bil v akciji po 15€, pa sem jih par vzel.
- Nisem nič gledal... Sem bolj na "blef" kar nekaj kupil... 15€ ni ravno nek strošek, da bi kompliciral glede tega...
- Filament je isti kot za 3D printerje... 1.75mm... Jaz sem vzel komplete kar tu v Slo pri Azurefilm, ker imajo pakiranja 5x 50g in 5x 300g poljubnih barv... Sem par takih kompletov vzel, da ima ta mala ene 15 barv na voljo.
Peter je napisal/-a:Hvala,
Sem kar tega naročil iz UK. Po izkušnjah z ostalimi prodajalci iz UK, bi naj bilo dovolj hitro v Slo. da bo lahko pod jelko za tamlajšo.
Zgleda kot tvoj, če ne celo isti.
https://www.ebay.com/itm/3D-Doodle-Prin ... PyZspYE9Pw
Za začetek bo dovolj par filamentov, ki se jih dobi zraven. Za naprej pa bom naročeval tudi jaz iz Slovenije.
Lego je že doma, skrit.
Peter je napisal/-a:Hvala,
Sem kar tega naročil iz UK. Po izkušnjah z ostalimi prodajalci iz UK, bi naj bilo dovolj hitro v Slo. da bo lahko pod jelko za tamlajšo.
forpobi je napisal/-a:Takšni prodajalci imajo ponavadi samo napisano, da so v UK, pride pa roba direkt s Kitajske. Sumljivo nizka je poštnina.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost