Danes dopoldne okrog 9h se peljem iz trgovine domov proti severnem delu Bleda in, ko zavijem na tisti naožji del Prešernove ceste, ki pelje proti gradu, Gorjam in naprej proti Pokljuki, vidim, da se tik pred ovinkom, z desne strani malo pred kapelico, vali črn dim. Gori hiša?, me prešine, no, ko se pripeljem bližje grozno zasmrdi po goreči plastiki, nakar zagledam, da na hiši s plamenom gori, človek ne bi verjel, če ne bi videl, električna omarica. Nekdo je že tekal tam okrog s telefonom in daleč zadaj sem zaslišal tudi gasilsko sireno. Bog vedi, kaj je požar povzročilo, po vsej verjetnosti kratek stik ali slab stik in posledično pregrevanje, se je to zgodilo na glavnih varovalkah ali na števcu? Na velikem delu Bleda so bili v zadnjih nekaj letih, analogni števci zamenjani za digitalne... tudi pri meni.... Ali gre za napako distribucijskega podjetja, saj ima samo le ta dostop do notranjosti omarice, ali kaj.. Popolnoma je uničena omarica z vso vsebino, del električne napeljave in kar je najhuje, težje ter dražje popravljivo - fasada hiše... še dobro, da ni obložena s kakim stiroporom...
Sem si rekel, naj to napišem - opišem, da se bomo zavedali, da je lahko tudi tista nedolžna omarica na steni tempirana bomba...
Cveto