Brezplačen nasvet: v navodilih proizvajalca za (izbrani) frekvenčnik pričakujem podatek o tem, koliko "močan" motor se lahko priklopi nanj. Torej: razpon od-do.dbajda je napisal/-a:... ali je lahko močnejši, npr. 1.5 kW ...
yacksy je napisal/-a:Če se ne javi sam, pošlji PM uporabniku "jerjur", pa ti bo sigurno lahko pomagal za dobro ceno (frekvenčniki INVT).
mislim da je glavni podatek izhodni tok, moč motorja pa samo informativni podatek.6dan8 je napisal/-a:Brezplačen nasvet: v navodilih proizvajalca za (izbrani) frekvenčnik pričakujem podatek o tem, koliko "močan" motor se lahko priklopi nanj. Torej: razpon od-do.dbajda je napisal/-a:... ali je lahko močnejši, npr. 1.5 kW ...
EL84 je napisal/-a:Tudi obstoječi motor lahko priključiš na 1 F frekvenčnik. Motor bo imel zaradi nižje napetosti manj moči, vendar če ne uporabljaš velikih svedrov, se ti to ne bo poznalo.
Pa velja to tudi za majhne (recimo dimenzije ≤90) motorje s kratkim kablom do frekvenčnika? Zanima me, ker nimam izkušenj s tem, literatura prodajalcev poudarja velike motorje, po forumih je pa veliko vraževerja/mitov o tem.MitjaN je napisal/-a:Navitje tako starega stroja ne bo dolgo zdržalo pravokotne visokofrekvenčne napetost, ki jo da od sebe frekvenčnik. Tipično prebije med fazami ali pa na ohišje.
radix je napisal/-a:Meni stružnica s 380V motorjem z Dahlanderjevim navitjem priklopljenim na 2P deluje zadovoljivo na primitivnem enofaznem frekvenčniku. Izbral sem napetostno krivuljo s "torque boost", ker bolj naprednih nastavitev ne omogoča. Pravim "zadovoljivo", ker je pomanjkanje navora opazno pri višjih prestavnih razmerjih.
Vrni se na Delovna soba, delavnica, garaža, ...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost