Napisal/-a IztokZ » 16 Apr 2021, 22:16
Imam epoksi na tleh v delavnici(c.40m2), kaksnih deset let ze, In talno gretje, ki ga redko vklopim.
Debelina je verjetno malo manj kot 5mm.
Baje je najpomembneje da vlaga ne pride od spodaj pod epoksi, takrat odstopi.
Epoksijev za tla je vec vrst, kakor so mi takrat razlozili - odvisno kaksna obremenitev se pricakuje.
In so razlicne debeline nanosa.
Ko se je epoksi posusil so ga namazali z neko akrilno zascitno plastjo.
Vse skupaj, ko je novo, izgleda kot steklo.
Po nekaj letih, odvisno od obrabe, je potrebno zascitni akrilni premaz (kolikor ga ostane) odstraniti (strojno).
In na novo premazati - pred tem popravijo morebitne poskodbe (ne vem natancno kako to naredijo).
95% casa sem v delavnici v kroksih ali gumijastih copatih, ker delam z visokimi napetostmi.
Tam, kjer se najvec zadrzujem je akrilni nanos prakticno odstranjen, na videz je epoksi porozen.
Se pa lepo pomije. Bom moral obnoviti zascito.
Ce pade na tla kaksen tezji kovinski kos ali omarica na rob, se bo na tleh poznalo, epoksi je krhek, vsaj moj.
Naredili smo nekaj raz po tleh, ko smo vlacili tezke zvocniske omare sem in tja.
Sicer ni tako zelo obcutljiv epoksi, ampak mehanske poskodbe tezkih predmetov se bodo videle.
Za ceno se ne spomnim natancno, bi moral poiskati racun.
Najbolje bo da povprasas kaksnega izvajalca ali dva za ponudbo za vrsto epoksija, ki ti ga bodo svetovali glede na pricakovano obremenitev.
- Priponke
-